sunnuntai 17. huhtikuuta 2011

Inner Space -visiosta bändiksi!


Oli stereoääniteprojekti. Oli visio tehdä kaunista mutta samalla rankkaa musiikkia. Syntyi Inner Space. Kokoonpanosta muodostui rockperinteitä kunnioittaen trio. Orkesterissa vaikuttavat outo ja pieni lappilaisukko Joonas Raistakka (kitara, basso ja vokaalit), imatralainen elämäntapafilosofi Jarno Valkonen (rummut, tuttavallisemmin "pannut") sekä riihimäkeläinen basisti Mikko Kymäläinen (kitara, basso ja konsonantit).

Mistä nimi Inner Space? Koska My Spacesta olisi tullut oikeusjuttu. Hekoheko. Oikeammin nimi kuvastaa ja luo kuvitteellisen sateenvarjon yhtyeen lyyrisen annin päälle. Haastattelussa jos kysyttäisiin mistä teidän lyriikkanne kertovat, voisi siihen vastata moniselitteisesti "Miltä susta tuntuu?"

Mihinkään yksittäiseen musiikilliseen lokeroon yhtyeen ulosantia on mahdoton kategorisoida. Lähtökohdat ovat raskaammassa musiikissa, mutta mistään perinteisestä metallista ei tosiaan ole kysymys. Biiseissä kättä paiskaavat niin progressiiviset vivahteet, metalli, pop, reggae, punk sekä pateettinen taide. Jotta pakka saadaan todella sekaisin, löytyy sopasta jopa ripaus itämaisia vaikutteita.

Kappaleet ovat syntyneet 50/50 Mikon ja Joonaksen toimesta ja treenikämpän syövereissä ne on kolmissapäin vedetty niin kireälle että soi. Joonaksen kappaleet ovat enemmän melodisia ja "hallittuja" kun taas Mikko on päästänyt luovan apinansa - itsensä - irti, lopputuloksena enemmän riffipohjaista ja poukkoilevaa ilmaisua. Koko paketin nivoo yhteen Jarnon virtuoosimainen ja vähintäänkin ilmeikäs rumputyöskentely.

"Avant-garde on ranskaa ja tarkoittaa paskaa" tiesi joku jossain sanoa. Inner Space kuitenkin todistaa että paskasta todellakin saa tehtyä suklaakonvehdin jokaiseen makuun, odottakaahan vain...

- Mikko Kymäläinen

Tutustu Inner Spacen blogiin: Inner Space: Ja niin se alkaa: "Studiopäivä 1. - Rummut 14.3.2010 - kello 18.34 Rummut viritetty ja kasattu. Mikityskin alkaa olla jo pääpiirteissään kasassa. Kaikk..."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti